Concert Zomer 2016 - 13-09-2016 17:14

Stockholm heeft met zijn Kungliga Operan een prachtig operahuis. Op 7 september speelde er hier de premiere van ‘Midsommarnattsdröm’ van choreograaf Alexander Ekman. Twee dagen later trad Troye Sivan op in stadspretpark Grona Lund. 

Lees verder…


Concert Recensie - 07-06-2016 13:30
Foto: Adele.com

Foto: Adele.com

Als er één artiest op de aarde is die geen introductie nodig heeft dan is het Adele wel. In Juni 2016 bezoekt deze zangeres maar liefst vier keer het Amsterdamse Ziggo Dome. Na bekendmaking van haar Europese concerten was er direct een run op de kaarten. De ticket systemen konden het slecht aan en helaas bleven er meer mensen zonder, dan met kaartje achter. Is al deze ticket gekheid dan daadwerkelijk gegrond? Lees verder…


Concert Recensie - 19-04-2016 20:15
Foto: Bertels-Fotografie.nl

Foto: Bertels-Fotografie.nl

Het is kermis in Amsterdam: letterlijk en figuurlijk. Op de dam zijn er zijn vette oliebollen te koop en er schittert een groot reuzenrad. Toch lijkt het elders in de stad groter feest te zijn. Eind januari 2016 liet pop-idool Shawn Mendes via het sociale medium Snapchat weten dat hij een wereldtournee gaat doen. Tweede stop op zondag 17 april 2016? Paradiso Amsterdam! En dat heeft Amsterdam geweten. Lees verder…


Audities Concert Recensie - 26-08-2014 09:47

imageAdel Tawil zal voor de meeste Nederlanders een onbekende naam zijn. Hij zat eerst bij het duo ‘Ich und Ich’ en later in boyband ‘The Boyz’. In 2013 bracht hij zijn eerste soloalbum genaamd ‘Lieder’ uit. Deze werd in zowel Duitsland als Oostenrijk en Zwitserland een hit. Op de Kindl-Bühne in het Berlijnse Wühlheide wil hij het op zaterdag 23 augustus 2014 laten zien dat hij het solo net zo goed kan.
Lees verder…


Concert Recensie - 25-02-2014 17:00
Foto: Jeffrey Tork

Foto: Jeffrey Tork

Het Utrechtse Vredenburg Leidsche Rijn is vandaag, maandag 24 februari 2014, het podium voor drie artiesten. Zowel de Australische Jaimi Faulkner als Britse Eva Stone betreden vanavond het podium. Uiteindelijk wacht de zaal, grotendeels gevuld door meiden die samen met hun vriend zijn en mannen met liefde voor hetzelfde geslacht, met zeer hoge verwachtingen op de 23-jarige wereldster Tom Odell.
Lees verder…


Concert Recensie - 20-10-2013 17:17

20131020-153346.jpgAfgelopen woensdag zei ‘Anouk’ last minute haar ‘Symphonica in Rosso’ concert in het Arnhemse ‘Gelredome’ wegens stemproblemen af. Veel fans stonden op dat tijdstip al aan de deur te wachten of waren onderweg. Uiteindelijk is dat concert is verplaatst. Of het concert van vanavond, vrijdag 18 oktober 2013, door zou gaan was nog even spannend. ‘s Middags kwam het verlossende woord waarbij ‘Anouk’ aangaf zich fit genoeg te voelen voor dit rode feest.

Lees verder…


Concert Recensie - 15-04-2013 14:05
Foto: Jeffrey Tork

Foto: Jeffrey Tork

Madonna, Michael Jackson en Britney Spears hebben allemaal iets gemeen met elkaar. In hun tienerjaren waren ze alle drie enorm grote tienersterren. Momenteel kennen we nog zo’n ster. Overal waar hij komt brengt een hele hoop chaos en gillende meiden met zich mee. Afgelopen zaterdag, 13 april 2013, was hij dan eindelijk in Nederland voor een concert in het Arnhemse Gelredome. Hierbij heb ik het natuurlijk over niemand minder dan Justin Bieber.

Lees verder…


Concert Recensie - 15-11-2012 20:30

Copyright: JeffreyTork.nl

Zondag 11 november 2012 is niet alleen het begin van de carnaval. Voor Jeugdherinneringen II trek ik namelijk naar één van de noordelijkste plekjes van Nederland, Delfzijl. Danny de Munk en Henk Poort namen afgelopen seizoen met hun show een hoop jeugdherinneringen het theater in. Naast dat dit een groot succes was, hebben zij nog een hoop herinneringen aan hun jeugd. Een deel daar van kregen we te zien in theater de Molenberg.

Lees verder…


Concert Londen Musical Recensie - 25-09-2012 13:04
Photo: Dan Wooler

Photo: Dan Wooler
http://www.wooler.com

Een musical waarvan enkel van het originele castalbum wereldwijd al meer dan zeven miljoen exemplaren verkocht zijn. Een musical die in 49 verschillende landen gespeeld heeft en waarvan er in 19 verschillende talen een castalbum is uitgekomen moet een hele goede productie zijn. Een productie die gemaakt is door niemand minder dan Andrew Lloyd Webber. Hij verzorgde de muziek terwijl Tim Rice de tekst schreef. Ik heb het hier natuurlijk over ‘Jesus Christ Superstar’. Op vrijdag 21 september 2012 beleefde deze productie haar stadion debuut in de O2 Arena te Londen.

Lees verder…


Concert Recensie - 05-03-2012 20:30
Foto: Leonie Boon

Foto: Leonie Boon

Voor Ahoy te Rotterdam zijn de weergoden op zondag 4 maart 2012 het er niet helemaal mee ingestemd. Het ziet er letterlijk zwart van de mensen en de regen stroomt uit de lucht. Het lijkt bijna een scenario uit een film waarin we een begrafenis zien. Niets is minder waar, bij het passeren van de ingang blijkt het namelijk te zijn dat de mannen van Rammstein voor de warmte zorgen. Hier kommt die Sonne!

Lees verder…


Concert Londen Musical Recensie - 05-10-2011 01:20
Foto: Dan Wooller/wooller.com

Foto: Dan Wooller/wooller.com

In Her Majesty’s Theatre te Londen kent de musical ‘The Phantom of The Opera’ al 25 jaar het levenslicht. Om dat te vieren gaf deze productie drie speciale concerten, waarvan op 1 oktober één en de 2 oktober nog eens twee. Les Miserables vierde vorig jaar haar 25 jarige bestaan in het O2 Arena te Londen. The Phantom viert het, met een totaal andere aanpak, in het prachtige Royal Albert Hall. Bij dit spectaculaire concert was ik aanwezig;

Lees verder…


Concert Recensie - 17-07-2011 13:59
Foto: Jeffrey Tork

Foto: Jeffrey Tork

Voor de eerste keer in de geschiedenis staat het (oorspronkelijk Belgische) gratis festival Palm Parkies in Breda. Voor de openingsavond van dit festival werden er vier musical artiesten op het podium geplaatst. Sandrine van Handenhoven, Anne van Opstal, Dieter Troubleyn en Charly Luske betraden op dinsdag 5 juli in het Bredase Valkenbergpark het podium. Naast enkele musical nummers werden er ook veel liedjes in andere genres gezongen. Klik snel door voor een fotoverslag!

Lees verder…


Concert Recensie Weblog - 09-04-2011 01:50
Adele Paradiso

Foto: Leonie Boon

Voor de Paradiso te Amsterdam, is ruim voor dat de deuren open gaan een grote rij ontstaan. Voorbijgangers vragen zich af wat er te doen is. Zelfs komen er mensen vragen waar deze rij voor staat. Daar is maar één antwoord op te geven. ‘Adele treedt vanavond op!’, antwoord iemand in de rij. Waarop het voor de voorbijganger al snel duidelijk is; ‘Oh oké, ja dan kan ik wel begrijpen dat er hier zo’n lange rij staat!’

Lees verder…