Concert Recensie - 07-06-2016 13:30
Foto: Adele.com

Foto: Adele.com

Als er één artiest op de aarde is die geen introductie nodig heeft dan is het Adele wel. In Juni 2016 bezoekt deze zangeres maar liefst vier keer het Amsterdamse Ziggo Dome. Na bekendmaking van haar Europese concerten was er direct een run op de kaarten. De ticket systemen konden het slecht aan en helaas bleven er meer mensen zonder, dan met kaartje achter. Is al deze ticket gekheid dan daadwerkelijk gegrond?

Na het passeren van de 8 uur klok komt er een grote zwarte kist de zaal in gereden die richting het middenpodium rijdt. Niet veel later valt het licht uit en komt er, op precies dát podium, een plateau omhoog met Adele er op. Om deze ‘Adele-grap’ verder af te maken opent ze haar set met haar hit single ‘Hello’ (it’s me..). Vanuit de zaal wordt Adele met veel liefde ontvangen en luidkeels meegezongen.

Haar tweede lied was eerder nog het openingsnummer van haar eerdere tour. ‘Hometown Glory’ was naast een vocaal genot ook visueel erg leuk om te zien. Op het grote projectiescherm achter Adele waren namelijk beelden van haar ‘hometown’ Londen te zien. In het tweede deel van het lied werd  de tekst ‘my hometown’ veranderd naar ‘your hometown’, waarbij we beelden te zien kregen van Amsterdam.

De hits vliegen ons om de oren. Daarnaast weet Adele ons leuke feitjes te vertellen. Zo was ze gevraagd om de soundtrack voor de James Bond film ‘Skyfall’ in te zingen. Ze was als de dood om dit te doen. Uiteindelijk hebben ze haar toch kunnen overhalen door op haar drieëntwintigste levensjaar te zeggen dat het de drieëntwintigste soundtrack is, hoeveel toeval kan je hebben.

Ook vindt Adele het ‘schokkend’ waar iedereen vandaan komt. Tijdens een rondje ‘selfie met fans’ op het middenpodium maken, vraagt ze wie er bij een concert van haar in Europa is geweest. Hierbij noemt ze alle steden op en blijkt dat vanavond meerdere mensen aanwezig waren bij meerdere steden.

Wanneer Adele, omringt door een grote regendouche, inzet op ‘Set fire to the Rain’, besluit ze haar set te beëindigen. Vervolgens komen de roadies weer met de grote kist het podium uit gereden. Toch kan Adele het niet laten om terug op het podium te komen en ons te trakteren met nog drie liedjes.

De kaartverkoop voor dit concert ging niet helemaal vlekkeloos. Uiteindelijk heeft iedereen in de zaal ofwel te veel betaald via de zwarthandel (www.weetwaarjekoopt.nl !) of gevloekt tijdens de kaartverkoop zelf. Na inventarisatie van Ticketmaster werd er verteld dat de rij zo lang was dat wanneer deze fysiek zou zijn die van Amsterdam tot aan Berlijn zou staan. Wie ook aardig gevloekt heeft is Adele zelf. Het f-woord staat haar vanavond aardig vaak in de mond. Door verhalen op haar manier te vertellen maakt dit gelukkig niet hinderlijk.

Adele heeft een goede band met Nederland. Nadat ze populair werd in het Verenigd Koninkrijk werd ze ontdekt door niemand minder dan Paul de Leeuw. Hij nam haar in zijn talkshow op en ze vielen beiden als een blok voor elkaar. Elke keer als Adele in ons kikkerlandje optreedt vertelt ze weer hoe dankbaar ze is door op deze manier ontdekt te zijn. Hopelijk komt ze nog vaak terug om ons te bedanken.

Dit was voor mij de derde keer dat ik Adele live zag. Elke keer lijkt ze beter te worden en de vraag is waar haar hoogtepunt kan liggen. Ze klonk in ieder geval nóg beter live dan op de haar albums. Benieuwd wat ik van haar concert in Paradiso in 2011 vond? Lees het verslag hier: Adele bezorgt uitverkocht Paradiso kippenvel

Setlist:

Hello

Hometown Glory

One and Only

Rumour Has It

Water Under the Bridge

Skyfall

Million Years Ago

Don’t You Remember

Send My Love (To Your New Lover)

Make You Feel My Love

Sweetest Devotion

Chasing Pavements

encore:

Chasing Pavements

Someone Like You

Set Fire to the Rain

encore:

All I Ask

When We Were Young

Rolling In The Deep

Laat een reactie achter!