Zomer 2016 - 07-09-2016 13:44

Al vanaf januari wist ik het zeker, dit jaar ga ik naar Noorwegen. Ik kreeg Via via wat beelden te zien van de prachtige natuur en zo was ik meteen verkocht. Ik ben aan het plannen geslagen, en informeren, en plannen, en onderzoeken, en plannen…

De route hoe het zou worden was: Malmö – Gothenburg – Stockholm – Oslo – Geilo – Flåm – Bergen – Huis. Ook is de route Kristiansand – Stavanger – Bergen – Flåm – Oslo – Stockholm – Malmö voorbij gekomen. Ach, ik weet eigenlijk niet eens meer hoeveel schema’s ik gemaakt had. Tromsø – Trondheim – Lillehammer – Oslo – Flåm – Bergen. Ja je ziet het al, er is keuze genoeg. Helaas heeft het om omstandigheden niet mogen baten dit jaar naar Noorwegen te gaan – het is beter zo.

Wat dan wel? Nou iets in Scandinavië moest er wel bij zitten. Stockholm moet de eerste bestemming worden (ik ga er vanuit dat mijn vliegtuig dalijk landt). Daar vanuit ga ik een dagje naar Uppsala en vervolgens ga ik naar Malmö. Hier ga ik een musical bekijken (Ja in het Zweeds, de taal die ik niet versta). Daarna pak ik in Kopenhagen het vliegtuig richting Polen. Voor mij niet het land waar ik spontaan aan zou denken, maar (eveneens via via) toch terecht gekomen. Stiekem heb ik er nog best hoge verwachtingen van.

Maar eerst natuurlijk Stockholm. Vanavond begin ik met (ja, het lijkt wel een niet-afgesproken ritueel) een dansvoorstelling in het Stockholmse operahuis. De choreograaf Alexander Ekman heeft mijn nieuwsgierigheid al een langere tijd op de proef gesteld. Hoewel ik nog nooit iets van hem gezien heb, heb ik best hoge verwachtingen.

Als fotograaf ben ik ook erg nieuwsgierig naar de Stockholmse metrostations. Deze zouden vallen onder een van de mooiste ter wereld. Daarnaast is het fotografie museum Fotografiska, ook op mijn to do lijst. Dit museum is tot 1 uur ‘s nachts(!) geopend.

Vrijdag treedt Troye Sivan op in Grona Lund, het Coney Island van Stockholm zullen we maar zeggen. De kaartjes worden ter plekke verkocht en ik hoop dus dat ik op tijd binnen ben.

Malmö trekt vooral mijn aandacht door de musical Kinky Boots. De Nederlandse Li-Tong Hsu speelt mee in de musical en dat is voor mij dé reden om er naar toe te gaan. Ook denk ik een dagje Kopenhagen te doen. Maar dit zullen we nog wel zien.

Ik weet niet in hoeverre ik zal (blijven) verslag geven deze vakantie. ‘Normaal gesproken’ had ik (jaja op vliegtuigstand) al 20 foto’s en filmpjes klaar staan om op Snapchat te uploaden van mijn vlucht. Dit gaat dus niet gebeuren. En heb ik een half uurtje vermaak gehad met dit bericht te typen. Ik kreeg trouwens net thee zo zwart als cola. Een Scandinavisch ritueel?
– J.T.
Achtergrondmuziek: Revolverheld – Sommer in Schweden (ja, de shuffle van mn iPod weet het uit te kiezen. ;-))
P.S.

Nadat ik mijn koffer gepakt had moest ik nog even langs de security, net zoals iedereen. Er zat alleen een hyperactieve waakhond die even moest snuffelen. Eng? Ja! Maar ik heb het gedaan. Trots op mijzelf. 🙂

Benieuwd naar de foto’s van vorige vakanties én meer? Ga dan snel naar JTPhotography.eu

Laat een reactie achter!