Concert Zomer 2016 - 13-09-2016 17:14

Stockholm heeft met zijn Kungliga Operan een prachtig operahuis. Op 7 september speelde er hier de premiere van ‘Midsommarnattsdröm’ van choreograaf Alexander Ekman. Twee dagen later trad Troye Sivan op in stadspretpark Grona Lund. A Midsummer Nights Dream
, is een balletstuk gechoreografeerd door Alexander Ekman. Deze choreograaf stopt oude stukken in een nieuw jasje. Het balletstuk begon met een toneel vol hooi. Het volledige toneel werd gebruikt om te spelen. Met een zeer strakke choreografie werd er door het hooi gedanst, gerold en het hooi omhoog gegooid. Iets later in het stuk werd er gefeest. Hierbij stonden bijna alle dansers onder een grote partytent die alle kanten op vloog. Wanneer de cast vooraan het podium komt te staan valt er een ongemakkelijke stilte. De cast kijkt de zaal aan. Na een minuut beginnen ze te lachen en vallen ze weer stil. Ze proosten en vallen weer stil. Oh en snoep hoort er natuurlijk ook bij, dus die vliegen net zo hard de zaal in.

Een ander stuk uit dit ballet wat mij te pakken had was ‘de droom’ na de pauze. Hierin kwamen de gekste dingen voorbij. Twee maatpakken zonder hoofd. Schreeuwende vrouw. Lange tafel die de lucht in ging en er een pop naar beneden viel. Zelfs een gigantische vis kwam naar beneden gevallen.
Troye Sivan, bracht mij eigenlijk écht naar Stockholm. Nadat deze youtuber op 10 mei nog in het Amsterdamse Paradiso stond was ik totaal verkocht. Oke, eigenlijk sinds zijn cd ‘Blue Neighbourhood’ uitkwam. Toen ik vier uur voor het concert begon Grona Lund op liep zag het er nog rustig uit. Grona Lund is te vergelijken met een grote kermis midden in de stad, een Coney Island idee dus. Toen ik dichter bij het podium aan kwam zag het er een stuk drukker uit. Daarom besloot ik bij de menigte te wachten.

Net als in Amsterdam was de Noorse zangeres Astrid S het voorprogramma. Het publiek gaat dan ook al aardig los tijdens haar optreden. Vooral haar hitsingle ‘Hurt So Good’ werd met open armen ontvangen.

Een veertig minuten, en drie rushes naar het podium, later was het dan eindelijk zo ver. Troye Sivan kwam blij het podium op gerend. Hij opende zijn set met ‘Bite’, welke met volle borst werd meegezongen. Na een twintigtal minuutjes werd Troye Sivan zijn set toch echt even abrupt beëindigd. Het geluid valt weg en Troye Sivan verlaat even het podium. Niet veel later komt hij terug en filmt hij ons, want dit concert is niet zomaar een concert. Troye is hopeloos verliefd op de Zweedse (Scandinavische) cultuur. Daarnaast is dit het laatste concert van zijn ‘Blue Neighbourhood tour’. Hierdoor wist zowel Troye Sivan als het publiek compleet los te gaan. Zo werd het al snel een mooie geslaagde avond.

Laat een reactie achter!