16-03-2016 16:03

Beste lezer,

12643029_10208342057133274_4823934166886251401_nHet zal je niet verbazen dat mijn naam Jeffrey Tork is. Ik ben geboren op 9 mei 1988 te ’s-Hertogenbosch. Sinds 2009 heb ik het theaterwereldje ontdekt. Ik bezocht de musical Evita in Theater aan de Parade, ’s-Hertogenbosch. Naar mijn ervaring was de musical niet al te best. Ik twijfelde of ik ooit nog een andere voorstelling zou gaan. Uiteindelijk koos ik er voor om, eveneens in Theater aan de Parade, naar de musical Kruistocht in Spijkerbroek van het Nationaal Jeugd Musical Theater te gaan. Dit maal met veel meer succes!

Een jaar voordat deze website het levenslicht zag is mij gevraagd vrijwillig te gaan werken voor Muziek-, en Theaterparadijs. Met groot enthousiasme en het schrijversvak in het bloed klonk mij dit als muziek in de oren. Voor dit online magazine bezocht ik onder andere Alice in Wonderland (Studio 100 met K3 in de hoofdrol), Musicals in Concert in het Brusselse Vorst Nationaal en de onthulling van het geveldoek van Theater aan de Parade door Edwin Rutte.

Mede dankzij Muziek-, en Theaterparadijs is de liefde voor het schrijversvak mij verder gaan interesseren. Ook de passie voor fotografie heeft hier het levenslicht gekregen. Zo kreeg ik de kans om langs de rode loper van de filmpremière van Les Miserables Bekende Nederlanders te fotograferen. Voor deze website was ik aanwezig in het Eye Amsterdam om Nicholas Hoult te fotograferen tijdens de screening van de film Warm Bodies. Daarnaast was ik fotograaf bij een bruiloft en heb ik in Berlijn het verlaten vliegveld Tempelhof gefotografeerd.

Reizen om theater te zien is voor mij niet vreemd. Na in mei 2010 voor het eerst in Carré gezeten te hebben, nam ik mij voor om verder dan Nederland te kijken. Eigenlijk deed ik dit al iets eerder in dat jaar door de musical Ganesha – Een Perfecte God in het Antwerpse Fakkelteater meermaals te gaan aanschouwen. Door groter te denken kom je al snel op West End, Londen uit. In hetzelfde jaar bezocht ik deze ‘theater walhalla’. The Phantom of The Opera was een geweldige opener welke gevolgd werd door Phantom’s vervolgmusical Love Never Dies. Ik keek mijn ogen uit tijdens de veertien musicals die ik in negen dagen zag. Londen is een geweldige plek om te zijn. Grote vrijheid in de stad, theaters die dicht op elkaar staan en de meest grote shows die op zeer hoog niveau worden gebracht. Dit smaakte zo naar meer dat ik op de dag van schrijven Londen ondertussen al negen keer bezocht heb!

Ook de musicals in Duitsland hebben mij weten te bekoren. Zo hebben onder andere Das Phantom der Oper, Gefährten (War Horse) en Das Wunder von Bern mij zeker weten te ontroeren. Theater is magie. Je weet nooit wat er achter het grote (meestal rode) doek staat voordat de voorstelling begint. Wanneer het doek opent kijk ik elke keer weer mijn ogen uit. Wanneer het doek weer zakt verwonder ik mij vaak weer dat het ‘al’ afgelopen is.

Zoals je misschien wel uit de tekst zou verwachten heeft niet alleen musical mijn grote liefde. Ook de overige theatertakken zoals ballet, toneel, (klassieke) muziek en opera geven mij grote voldoening. Wanneer je de pagina van mijn agenda zal bezoeken kun je per jaar terug zien waar ik allemaal naar toe ben geweest (of nog naar toe ga). De agenda is het meest up-to-date vanaf 2009.

Na het oprichten van deze website op 1 januari 2010 is er veel gebeurd. Londen, Duitsland, The Phantom 25th anniversary concert in de Royal Albert Hall, bruidsfotografie en grote dansvoorstellingen van meesterchoreograaf Matthew Bourne. Eigenlijk is het te veel om allemaal op te noemen.

Nieuwsgierig naar de fotografie? Zie mijn Flickrpagina, welke nog regelmatig aangevuld wordt. Heb je vragen of opmerkingen over deze site, Londen, fotografie, een recensie of wil je gewoon in contact komen? Dan kun je mij altijd een mail sturen via [email protected]

Bedankt voor het lezen en hopelijk snel tot ziens!

– J.T.

 

 

Laat een reactie achter!